SM klubblag div 2 damer  

Den 21–22 juli stod vi på Lundsbrunn GK värd för SM klubblag, division 2. Elva lag med många lovande spelare kämpade om två platser för att ta sig upp till division 1. Vädermässigt fick spelarna det tufft med varierande förhållanden. Det blåste verkligen friska vindar dag ett! Tävlingen spelades från tee 52.

Under SM klubblag ska lagen ut och spela foursome och bästboll dag 1 och dag 2 spelas det foursome och singlar. Segrare i omgången på Lundsbrunn GK blev Tranås GK. Chalmers som låg på en delad tredjeplats avancerade dag 2 och tog andraplatsen och därmed också uppflyttning till div 1 2024.

Under tävlingen sattes ett banrekord som med säkerhet kommer hålla länge! Kajsa Arwefjäll från Tranås GK gick runt på 67 brutto från tee 52. Kajsa var den i startfältet med lägst hcp +6,1. Stort grattis!

Lundsbrunn GKs damer lyckades behålla sin 7:de plats från dag ett. Marginalen utökades med några slag och totalt sett så är det en bra prestation av laget. Det var ett tufft motstånd Mari Nurkkala, Sara Börjesson, Karin Almqvist, Yvonne Karlsson, Nina Axelsson och Elisabeth Wikström mötte på hemmaplan.

Banpersonalen har gjort ett fantastiskt jobb för att ge spelare bästa möjliga förutsättningar. Många av spelarna lovordade banans kondition. Arbetet med själva tävlingen kräver också många timmars förberedelse för att allt ska fungera. Logistiken ska fungera i alla delar. Engagemanget från medlemmar är guld värd och många fanns på plats under tävlingsdagarna med olika uppdrag. Ett arbete som tillresta lag uppskattade mycket. Vi vet av erfarenhet att de mjuka värdena ger en fin inramning och skapar den atmosfär vi vill att alla ska känna när de kommer till oss på Lundsbrunn GK.