Gröntkortutbildning 2023

Börja spela golf!

Nybörjarkurser 2023 Grönt Kort är golfens utbildning för nya golfare och syftar till att ge dig kunskaper så att du snabbt kan komma ut på banan. Golfbanan är en fantastisk idrottsplats – kanske den vackraste bland alla! Golf är också en naturupplevelse som ger ett fysiskt och psykiskt välbefinnande. Golfen är en social och relationsskapande idrott som skapar kamratskap över alla gränser. Det som är positivt är att gammal kan spela med ung, proffs med amatör, tjej med kille osv.

Nybörjar-utbildningar 14 och 28 augusti

Kursfakta

Syftet med nybörjarkursen är du ska få en så bra start på din golfkarriär som möjligt. Vi går igenom hur golf spelas (regler och golfvett). Du får lära dig grunderna i själva spelet (grepp, sving, långa slag, korta slag, puttning m.m.). Och du får tips och råd kring hur du ska träna vidare för att utveckla ditt golfspel.

Detta ingår i utbildningen:

  • Nybörjarkurs Grönt Kort är golfens utbildning för nya golfare och syftar till att ge dig kunskaper så att du snabbt kan komma ut på banan. 2-dagars kurs Måndag 17:30-20:00 samt Tisdag 17:30-20:00
  • Medlemsavgift t.o.m 2024-06-30 och fritt spel på Lundsbrunn GK

  • Lån av klubbor under kurstillfällena,samt utbildningsmaterial.
  • Därefter finns det möjlighet att delta på en timmes teknikträning per vecka tills du når hcp 36,0 (gäller endast utbildningsåret).
  • Inloggning till Svenska golfförbundets teoriutbildning på webben.
  • Regelkurs på banan ingår med instruktörer som man bokar på hemsidan efter att man gått teknikkursen, därefter korthålsuppspel tillsammans med instruktör, tills du blir godkänd på korthålsbanan.
  • Nästa steg är Spelprov på 18 hålsbanan med markör/ instuktör som har hcp. 54.0 eller lägre och 18 poäng på 9 hål skall klaras av från orange tee.

När är jag godkänd?

När man gjort teori på både banan och webben samt båda spelproven går man till shoppen och lämnar in sitt fullständigt ifyllda scorekort och blir godkänd för Grönt Kort och då kan du boka egna startider via ”MinGolf”.

Spel med instruktör

När man skall spela med våra instruktörer på korthål respektive 18 hålsbanan så anmäler man sig i webb eller app BokaMera senast tisdag kl. 12.00 för teknikträning och spel onsdag kl.18:00.

Teknikträning

Teknikträningen startar onsdag den 3 april kl. 17:00 därefter spel på resp. banor. Dessa träningsmöjligheter får du möjlighet det året du går kursen eller fram till du kommit till HCP 36,0. Träningen är under veckorna 14-38.

Vuxna endast 2095 kr.
Juniorer endast 1 595 kr – t.o.m. det året du fyller 18 år