Hickorygolf

Vad är Hickorygolf? En befogad fråga. Alla känner vi nog till Stig-Helmer i filmen ”Den ofrivillige golfaren” och visst är du rätt ute. Att spela hickorygolf är som att resa tillbaka till golfens begynnelse. Hickorygolf kallas det för att skaften är gjorda av hickoryträ, en typ av valnötsträd. Det är ett hårt och elastiskt träslag som lämpar sig väl för skaft till verktyg av olika slag. Hickory användes från början av 1800-talet fram till ca 1935.Klubborna är inte lika förlåtande som moderna men känslan är obeskrivlig. Enda sättet att förstå är att prova själv! Det gäller att ha fokus på rätt tempo, bra tajming och ha känsla i svingen. Men framför allt att ha roligt! Skillnaden är både liten och stor.

Företagsgolf – som det spelades förr

Hickoryjohan.se erbjuder spännande företagsevent i ett samarbete med Lundsbrunn GK!Vi kan anordna företagsgolf med historiska vingslag. Hur upplägget görs bestämmer vi tillsammans vid bokningen. Till exempel kan vi anordna en heldag med tävling med golfhistoriska inslag. Eller att vi anordnar en överraskning på banan där ett korthål spelas med hickoryklubbor. Eventet kan kombineras med ett kortare föredrag om golfens historia vid middagen osv. Istället för att som brukligt att spela med moderna klubbor hyr ni ett flertal set nästan 100 år gamla hickoryklubbor. Era kunder kommer garanterat komma ihåg just den här företagsgolfen!

Uthyrning av Hickoryklubbor

Är ni intresserad av att komma till Lundsbrunns GK och prova/spela Hickorygolf?

Vi har ett nära samarbete med Johan Arnerfors som är en hängiven hickoryspelare med stor kunskap i ämnet. Han driver företaget Hickoryjohan.se där försäljning, renovering och uthyrning av klubbor står i centrum. Om ni är ett sällskap som vill prova på Hickorygolf och få instruktioner och hjälp meddelar ni detta när ni bokar. Glöm inte att ange ett mobilnummer eller epost.

Provspela med hickoryklubbor på rangen eller hyr ett 100 årigt hickoryset och känn traditionens vingslag.

Bokning av hyrset sker direkt via Hickoryjohan Det finns tillgång till både höger/vänsterset. Pris endast 350 :- /runda

Enjoy the true game of golf!

Broschyr Hickoryjohan och uthyrning

Företagsgolf