VÄGEN MOT GRÖNT KORT

Nybörjarkurs

Börja spela golf!


Nybörjarkursen 2024 Grönt Kort är golfens utbildning för nya golfare och syftar till att ge dig kunskaper så att du snabbt kan komma ut på banan. Golfbanan är en fantastisk idrottsplats – kanske den vackraste bland alla! Golf är också en naturupplevelse som ger ett fysiskt och psykiskt välbefinnande. Golfen är en social och relationsskapande idrott som skapar kamratskap över alla gränser. Det som är positivt är att gammal kan spela med ung, proffs med amatör, tjej med kille osv.

Nybörjarutbildningar börjar 8 April och fortsätter till 19 Augusti


Kursfakta

Syftet med nybörjarkursen är du ska få en så bra start på din golfkarriär som möjligt. Vi går igenom hur golf spelas (regler och golfvett). Du får lära dig grunderna i själva spelet (grepp, sving, långa slag, korta slag, puttning m.m.). Och du får tips och råd kring hur du ska träna vidare för att utveckla ditt golfspel.

Detta ingår i utbildningen:

  • 2-dagars kurs
    • Måndag 18:00-20:30 samt Tisdag 18:00-20:30
  • Lån av klubbor under kurstillfällena, samt utbildningsmaterial.
  • Därefter finns det möjlighet att delta på en timmes teknikträning per vecka tills du når hcp 36,0 (gäller endast utbildningsåret).
  • Inloggning till Svenska golfförbundets teoriutbildning på webben.
  • Regelkurs på banan ingår med instruktörer som man bokar på hemsidan efter att man gått teknikkursen, därefter korthålsuppspel tillsammans med instruktör, tills du blir godkänd på korthålsbanan.
  • Nästa steg är Spelprov på 18 hålsbanan med markör/ instruktör som har hcp. 54.0 eller lägre och 18 poäng på 9 hål skall klaras av från orange tee.
  • Medlemsavgift ingår det året du går kursen som innefattar fritt spel på Lundsbrunn GK

När är jag godkänd?

När man gjort teori på både banan och webben samt båda spelproven går man till shopen och lämnar in sitt fullständigt ifyllda scorekort och blir godkänd för Grönt Kort och då kan du boka egna starttider via ”MinGolf”.

Spel med instruktör

När man skall spela med våra instruktörer på korthål respektive 18 hålsbanan så anmäler man sig på hemsidan eller via appen BokaMera senast söndag kl.12:00 för spel på måndag kl 18:00.

Teknikträning

Teknikträningen startar måndag den 22 April kl. 17:00, efter teknikträningen har du möjlighet för spel på korthål resp. 18-håls banan, se ovan text. Teknikträningen har du möjlighet att vara med på det året du går grönt-kort kursen. Träningen är under veckorna 14-34 med reservation för semesteruppehåll. Anmälan för teknikträning ska ske senast måndag kl. 16.00 samma dag.

Pris: 2 395 kr per person /vuxen
Pris: 1 895 kr per person / junior – t.o.m. det året du fyller 18 år